ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

                                            

 
 
 
 
 
    ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

Η καλλιέργεια της πατάτας γίνεται τρεις φορές το χρόνο ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες κάθε περιοχής.

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΠΟΡΑ:ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ-ΜΑΡΤΙΟ και ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ:ΑΠΡΙΛΙΟ-ΙΟΥΛΙΟ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΠΟΡΑ:ΑΠΡΙΛΙΟ-ΙΟΥΝΙΟ και ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ:ΑΥΓΟΥΣΤΟ-ΟΚΤΩΒΡΙΟ

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΠΟΡΑ:ΑΥΓΟΥΣΤΟ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ και ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ:ΝΟΕΜΒΡΙΟ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΓια την σπορά πατάτας χρησιμοποιούμε αποκλειστικά και μόνο πιστοποιημένο πατατόσπορο.
Σημαντικό στην καλλιέργεια πατάτας είναι η επιλογή της ποικιλίας που θα χρησιμοποιήσουμε.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές ποικιλίες οι οποίες διαφέρουν κυρίως στο χρώμα της σάρκας :λευκόσαρκες-ελαφρώς κίτρινες και κιτρινόσαρκες.
Αφού λοιπόν προμηθευτούμε τον πατατόσπορο κάνουμε προβλάστηση αυτού σε μέρος με λίγο φως και θερμοκρασία στους 15 με 20 βαθμούς Κελσίου. Όταν τα φύτρα φτάσουν σε μήκος 1,5 με 2 εκατοστά ο πατατόσπορος είναι έτοιμος για σπορά. 
Προετοιμάζουμε το έδαφος και προσθέτουμε οργανική ουσία ή κοπριά καλά χωνεμένη.Η πατάτα είναι μία πολύ απαιτητική καλλιέργεια σε άζωτο, φώσφορο,κάλιο και διάφορα ιχνοστοιχεία.Η σπορά γίνεται σε βάθος 10 με 15 εκατοστά.Όταν ο βλαστός φτάσει τα 10 εκατοστά κάνουμε παράχωμα.Το ίδιο κάνουμε όταν φτάσει τα 20 εκατοστά.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ 
SPUNTAΣΠΟΥΝΤΑ: Μεσοπρώιμη ,κατάλληλη για όλες τις χρήσεις με ελαφρώς κίτρινη σάρκα.
ΑΓΚΡΙΑ: Μεσοόψιμη,κατάλληλη για τηγάνι και ψήσιμο,πολύ νόστιμη,ανθεκτική σε πολλές ασθένειες της πατάτας και έντονη κίτρινη σάρκα.

MONALISADESIREEΜΟΝΑ ΛΙΖΑ: Μεσοπρώιμη,ανθεκτική, νόστιμη με κίτρινη σάρκα.Πιστοποιημένο πατατόσπορο διαφόρων ποικιλιών μπορείτε να προμηθευτείτε από το κατάστημά μας ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΝ που βρίσκεται στην οδό Ολύμπου 24 στη Λάρισα υπόψιν του Υπεύθυνου Γεωπόνου Σαρρή Πέτρου.
ΝΤΕΖΙΡΕ:Μεσοπρώιμη ,κόκκινος φλοιός,σάρκα με έντονο κίτρινο χρ